10. 5. 2012.

Balea deo sprej i maska za kosu

Nerijetko mi se desi da odem do DM-a po ''samo'' nesto, a vratim se kuci punih kesa. Danas je bio jedan od tih dana. Na pauzi sam odsetala do najblizeg DM-a samo po dezodorans, jer sam jutros posljednje kapljice cijedila (nisam inace neodgovorna, ne znam sta mi se desilo da ne primijetim da nemam vise dezodoransa :D), i naravno, ugledala ovo, pa ono, pa ono tamo i tako u nedogled. Sva sreca da nisam ponijela novcanik vec samo onoliko koliko sam procijenila da ce mi trebati, inace bih pokupovala cijeli DM. Ipak, ostala sam samo na ovom.


Koristim stvarno dosta Balea preparata, od sampona, regenatora, kupki, blaznica, mlijeka za skidanje sminke, itd, eto samo nisam probala dezodorans.Smekajuci danas raf sa dezodoransima, odlucih da ne kupim svoj tipicni Rexona Motion sense (osjecam da sam ga se zasitila), i uzeh ovaj Balea sensitive da probam. Fino mirisi, pakovanje nije kao tipican deo sprej, i ne sadrzi alkohol.






Cijena mu je nesto manje od 2 eura. Htjela sam uzeti jos jedan sa divnim mirisom vanilije, ali ne znam sto nisam. Onda sam se sjetila da sam potrosila i masku koju sam kupila prosli mjesec, isto Balea sa mirisom breskve. Kada sam je kupovala prosli put izbor je bio dosta slab, bila je samo ta sa breskvom i jos jedna sa mlijekom i kokosom za farbanu kosu. Kako se ne farbam vec 2 godine uzela sam tu sa breskvom. Danas sam se nekako opet bila nameracila na tu, medjutim vidim da je izbor dosta bolji. Maske za sjaj, za masnu kosu, za suvu, za farbanu, za plavu, za smedju, i jos mnogo drugih. Kako moja kosa nije ni plava ni smedja, vec nesto izmedju, uzela sam ovu za sjaj.



Cijena ove maske je oko 1 euro. Prezadovoljna sam maskom sa breskvom, nadam se da me ni ova nece razocarati. Steta samo sto ih nema u vecim pakovanjima.
I onda na putu do kase, kao i obicno zastanem pored standova sa mini pakovanjima. Obozavam ta mini pakovanja, mini kremice, gelovi za tusiranje i sampone. Prevrcuci tuda naisla sam na maramice za skidanje sminke, i opet se sjetih da mi je i mlijeko pri kraju. Osim sto su ta mini pakovanja slatka i jednostavna, dosta su prakticna za putovanja.

Cijena maramica je isto negdje oko 1 euro.

Eto, da sam ponijela novcanik vjerovatno bih pokupovala jos pola DM-a, ali ne zalim se ni na ovo. Da li ste koristile neke od ovih preparata? Kakvi su vam utisci? Sta najvise volite od Balea kozmetike? Preporucite mi nesto :)

Veliki pozdrav i kiss od vase Mie. :)

1 коментар:

Colourful comments